Vad är hårborttagning?

Målet med en hårborttagningsbehandling är att förstöra eller eliminera hårroten och stoppa hårväxten. För att uppnå detta resultat måste laserljuset kunna nå hårroten på rätt djup. Energin i laserljuset absorberar av melanin som finns i håret och omvandlas till värme vilket gör att hårroten förstöra utan att skada omgivande vävnader.

Hur fungerar Elysion?

Elysion arbetar med så kallade selektiv photother-molysis. Det innebär att laserns ljus absorberas av melanin i håret (färg) och förstör hårroten utan att skada huden.

Elysion arbetar även med unika ”Crystal freeze” teknologin som är ett kylsystem baserat på Thermal relaxation time, som kyler huden exakt då det är nödvändigt och håller en konstant kyla på 6 grader vilket möjliggör en skonsam och behandling.

Kan man behandla alla hud typer?

Hud typer har en egen skala från I till VI som baserar på hud- och hårt typ. Hud typ I är människor med väldigt ljus hy och rött hår. Hud typ VI är en människa med mycket mörk hy och mörkt hår. Hårborttagning med Elysion passar alla hud typer, även solbrun hud, så hårborttagningskuren kan fortsätta även under sommarmånaderna.

Är behandlingen permanent?

Vi har aktiva och inaktiva hårsäckar i vår hud och permanent hårborttagningsbehandling kan förstöra hår i aktiv fas vilket innebär växt fas. De inaktiva hårsäckarna in i växt fas så småningom och elimineras vid kommande behandlingar.

 

Hur många behandlingar krävs?

Det är svårt att säga hur många behandlingar som behövs, det varierar beroende på behandlingsområdet, hår typ och hud typ. Generellt brukar det krävas mellan cirka 6-10 behandlingar, allt beror på kroppens växtcyklar.

 

Hur lång tid tar behandlingen?

Det beror på behandlingsområdets storlek. En överläpp kan exempelvis ta 10 minuter och att behandla hela ben tar cirka 30 minuter.

 

Finns det några biverkningar?

Risken för bieffekter med Elysion är minimal. Inför en behandling går man tillsammans igenom hälsodeklaration för att utesluta risken för biverkningar. Efter en behandling kan huden bli röd och svullen med detta är normalt och övergående


Video om Elysion

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.